Ieder lek in Friesland opgespoord

Een lekdetectie bedrijf onderscheidt zich van reguliere loodgietersbedrijven door de manier waarop zij lekkages opsporen. Waar een loodgieter in de meeste gevallen hak- en breekwerkzaamheden moet uitvoeren om de leidingen bloot te leggen en zo de lekkage te kunnen bekijken, werkt een lekdetectiebedrijf met geavanceerde detectiemethoden. Dankzij deze detectiemethoden worden sloopwerkzaamheden voor een groot deel overbodig. Dit scheelt u aanzienlijk veel overlast en bovendien de kosten voor ernstige herstelwerkzaamheden! In Friesland is LM Bedrijven actief als lekdetectie specialist. Heeft u lekkage en weet u niet waar het vandaan komt? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, we vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen.

Verschillende detectiemethoden

De detectiemethoden die wij gebruiken voor het opsporen van lekkages, maken gebruik van verschillende technieken om als het ware door de muur of vloer heen te kunnen kijken. Dit gebeurt bijvoorbeeld met behulp van infrarood (thermografie), een camera (endoscopie), ultrasoon geluid (ultrasone detectie) of een speciaal gas (traceergasdetectie).

Welke methode we inzetten, hangt af van het soort lekkage waarmee u te maken heeft. Gaat het bijvoorbeeld om een kleine, maar moeilijk begaanbare ruimte? Dan is wordt vaak gekozen voor de detectiemethode endoscopie. Thermografie, waarbij warmtebeelden worden gemaakt, werkt bijvoorbeeld het best voor lekkage in uw centrale verwarming.